Select Page

Profesorji slovenščine Srednje šole Slovenska Bistrica so s pomočjo dijakov organizirali območno tekmovanje za Cankarjevo priznanje, ki se ga je udeležilo okoli 150 učencev in dijakov iz vseh okoliških šol, pa tudi s Ptuja in okolice, iz Ormoža … Učence in dijake je spremljalo okoli 50 mentorjev.

Bistriški dijaki so za svoje goste najprej pripravili izvrstno prireditev, na kateri sta voditelja Julija Fridrih in Dejan Gavrić od A do Ž predstavila šolo in Slovensko Bistrico. Dijakinje in dijaki so pod vodstvom zborovodkinje Ane Sandrin najprej večglasno zapeli himno, goste je nato nagovorila namestnica ravnateljice Mojca Vrečko, navdušil pa jih je tudi šolski bend z izvirno glasbeno-igralsko interpretacijo Cankarjeve črtice Skodelica kave ob glasbeni podlagi pesmi skupine The Queen. Odlično sta jo interpretirala Ema Bera in Neven Otorepec iz 4. a, na klavirju ju je spremljala Tisa Stegne iz 4. b.

Na območno tekmovanje za Cankarjevo priznanje se je letos uvrstilo pet dijakov iz bistriškega gimnazijskega programa. O prebranem kriminalnem romanu Cimre Maje Novak in o Kosmačevi noveli Tantadruj so kritično razmišljali in nato napisali odlične eseje Luka Urban Kitek iz 1. b, Lana Prosenak iz 2. a, Julija Fridrih iz 2. b in Tibor Vito Šušnjara ter Tinkara Novak Domijan iz 3. a.

Ročno izdelana pozornost za vse mentorje

Ker so uradni rezultati že znani, lahko s ponosom še posebej čestitamo dvema dijakoma iz naše šole. Prvo mesto na območnem tekmovanju je dosegla Lana Prosenak, tretje mesto pa Luka Urban Kitek. Oba sta se seveda uvrstila na državno tekmovanje, ki bo letos 7. marca le par korakov stran, v 2. OŠ Slovenska Bistrica.

Da smo lahko tekmovanje uspešno izvedli, se moramo zahvaliti tudi donatorjem: Občini Slovenska Bistrica in županu dr. Ivanu Žagarju, podjetju Plod, d. o. o., in podjetju Mega tekstil, d. o. o.

Maja Kodrič Crnjakovič

Dostopnost