Select Page

Raziskovalno delo

 

 

Raziskovati pomeni odkrivati neznano.

Radovednost nas vodi do novih spoznanj, zato je pomembno iskati odgovore na zastavljena vprašanja. Dobra ideja in aktualna tema sta začetek raziskovalne poti.

Pri dosedanjem delu smo proučevali japonski dresnik, tekoče kristale, energijo vetra, barvila v jesenskem listju, mobilno telefonijo. To je nekaj tem, ki so zanimale mlade raziskovalce v preteklih letih. Rezultat sodelovanja s Centrom odličnosti in tovarno Impol je raziskovalna naloga Mesto satelita v Slovenski Bistrici, ki je bila predstavljena na Mednarodni konferenci Evropske vesoljske agencije o malih satelitih v Portorožu.

 

Tako kot vsako leto, bomo tudi letos sodelovali na srečanju mladih raziskovalcev Podravja. Najboljše naloge s posameznih področij se bodo uvrstile na državno tekmovanje.

 

Tisti, ki ste samoiniciativni, kreativni, vedoželjni in vas posamezno področje še posebej zanima, naredite korak do mentorja izbranega raziskovalnega področja. Skupaj boste napisali prijavnico, spoznali metodologijo dela, izvedli raziskavo, ugotovitve strnili v raziskovalno nalogo, ki jo boste tudi javno predstavili.

 

Povezave do raziskovalnih projektov dijakov SŠSB 

Srednja šola Slovenska Bistrica v sodelovanju z bistriškim društvom Vintgar ¦ Prenesi e-zgibanko

Mesto satelita v Slovenski Bistrici (del raziskovalne naloge dijakov) ¦ Prenesi projekcijo

Fazni prehod holesteril benzoata ¦ Video

 

Znanstveno tekmovanje srednješolcev: Verižna reakcija Divjih kemikov

 

* Prispevki dijakov, društev in organizacij, objavljeni v tej rubriki, so deležni le vsebinske redakcije, ne pa tudi jezikovne.

 

Dostopnost