Select Page

Več znanja za več turizma

Projekt Več znanja za več turizma predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v  učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno vpliva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijakinje in dijaki izdelajo, na temo razvoja turizma, raziskovalne naloge, katere skupaj s turističnim spotom predstavijo na turistični tržnici.

Simona Luetić in Vesna Sever, mentorici

Zbir nalog turističnega podmladka SŠSB-1

Zbir nalog turističnega podmladka SŠSB-2

 

 

Več znanja za več turizma 2018/2019

Darilo rojenice – raziskovalna naloga

 

Več znanja za več turizma 2017/2018

Projektna naloga Kul – tura na Pohorju

 

 

 

Več znanja za več turizma 2016/2017

Z_bicikli_in_Attemsi (raziskovalna naloga)
Zloženka Z bicikli in Attemsi
Film

Srebrno priznanje za raziskovalno nalogo Z bicikli in Attemsi

V sredo, 1. 2. 2017,  je ekipa Srednje šole Slovenska Bistrica  sodelovala na 14. mednarodnem  turističnem festivalu  Več znanja za več turizma, ki je tudi tokrat potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v okviru sejma Turizem in prosti čas. Pomerili smo se z 42 srednjimi šolami iz Slovenije in tujine, in sicer na temo Potujem, torej sem.

Vec znanja 2017

Predstavili smo se z raziskovalno nalogo Z bicikli in Attemsi. Gre za popotovanje z električnimi kolesi po Štajerski,  v kraje, kjer so nekoč živeli in delovali Attemsi. Pripravili smo enodnevni in dvodnevni izlet, katerega rdeča nit so zgodbe o plemiški družini in ogledi gradov. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo podjetju Electrom iz Slovenske Bistrice za podporo projektu in izposojo koles.

Nalogo so predstavili naslednji dijaki: Mateja Breznik, Doris Dorontić, Lucija Varja Janžekovič, Lea Gerečnik, Luka Mihajlović Potrč in Katja Šlamberger.

Kljub zelo zahtevni komisiji smo prejeli srebrno priznanje. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

Simona Luetić in Vesna Sever, mentorici projekta

 

 

Več znanja za več turizma 2015/2016

 

Film

Dostopnost