Select Page

Comenius – Socrates

 
Program Comenius − šolsko izobraževanje

Program Comenius je namenjen dvigu kakovosti šolskega izobraževanja v Evropi, omogoča spoznavanje in razumevanje evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter mladim pridobivanje osnovnih spretnosti in kompetenc, potrebnih za njihov osebni razvoj, za prihodnje zaposlovanje in za aktivno evropsko državljanstvo.Cilj programa je izboljšanje kakovosti in povečanje obsega mobilnosti učencev in izobraževalnega osebja, izboljšanje kakovosti in povečanje obsega partnerstev med šolami, spodbujanje učenja živih tujih jezikov, podpiranje razvijanja inovativnih IKT-vsebin, povečanje kakovosti in evropske razsežnosti usposabljanja učiteljev ter izboljšanje pedagoških pristopov in šolske uprave.

Projekt COMENIUS 2012/14
 

 Zaključek mednarodnega projekta Comenius bo od 29. 3. 2014 do 5. 4. 2014 v Slovenski Bistrici

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA BO SVOJO ŠOLO »POSODILA« TUJIM DIJAKOM

Koordinatorji mednarodnega projekta Comenius z delovnim naslovom Luči, kamera, akcija so Španci. Ker pa tri leta po potresu v mestu Lorca njihova šola še vedno ni obnovljena, bo zaključek s koncertom, filmi in z razstavo pri nas, v Slovenski Bistrici.

Koordinatorji mednarodnega projekta Comenius z delovnim naslovom Luči, kamera, akcija so Španci. Ker pa tri leta po potresu v mestu Lorca njihova šola še vedno ni obnovljena, bo zaključek s koncertom, filmi in z razstavo pri nas, v Slovenski Bistrici.

Od sobote, 29. marca, do sobote, 5. aprila, bodo v Srednji šoli Slovenska Bistrica gostili 20 profesorjev in 18 dijakov iz Španije, 18 dijakov s Poljske, 14 iz Francije in 7 s Škotske.

Bistriški srednješolci se že veselijo, saj bodo v svojih domovih gostili dijake, jim razkazali domače mesto, Ljubljano, Bled, Olimje in Postojnsko jamo ter seveda ustvarjali, peli, se zabavali in debatirali na okroglih mizah.

Tema mednarodnega projekta, ki bo v Slovensko Bistrico pripeljal skoraj 80 gostov iz tujine, je film in filmska glasba. Dijaki so posneli risanke in filme, se naučili pesmi iz španskega, poljskega, škotskega, francoskega filma in slovenskega filma Gremo mi po svoje, nastali so tudi filmski plakati, stripi in fotografije. Po ogledu filmov bodo sledile okrogle mize, na katerih bodo soočili svoja mnenja o filmih in se dotaknili kulturnih posebnosti vseh sodelujočih držav.

Koordinatorica mednarodnega projekta in profesorica angleškega jezika Tanja Dabanovič in njeni sodelavci so dodali še prijazno povabilo na koncert, ki bo v četrtek, 3. aprila, ob 19. uri v športni dvorani šole, in na razstavo, katere otvoritev bo istega dne ob 18. uri v Graslovem stolpu v Slovenski Bistrici.

 

 

1. srečanje, november 2012: Na Poljskem izbrali logotip naše dijakinje

2. srečanje:  V Španiji – Lorca

3. srečanje – Škotska
 

Zaključno srečanje: Slovenija

Zaključni koncert, oziroma Comenius song contest v stilu Evrovizije ob zaključku dveletnega projekta Comenius, je odlično uspel! Šolska športna dvorana je bila polna, vzdušje čudovito, v zraku je bila posebna energija, saj je bilo na odru več kot 150 pevcev.

Našemu pevskemu zboru so se na odru pridružili dijaki iz Poljske, Francije, Španije in Škotske in zapeli v petih jezikih! Zmagovalci pevskega tekmovanja so bili po mnenju žirije, ki se je »v živo« oglašala iz vseh sodelujočih držav, vsi, saj so dosegli enako število točk.

 

 

 
Dostopnost