Select Page

Projektni tedni

Projektni teden 2016

Poslovna ideja za boljši in lepši jutri

Od 17. 10. do 21. 10. 2016 je za dijake tretjega letnika programa ekonomski tehnik potekal projektni teden Poslovna ideja za boljši in lepši jutri. Dijaki so v tednu skupnega druženja razvili šest zelo ustvarjalnih podjetniških idej in nato pod vodstvom mentorjev – mladih podjetnikov – razvili prvi koncept izdelka oziroma storitve.

Z različnimi dejavnostmi so pridobivali teoretična in praktična znanja, zadnji dan pa so svoje ideje drug drugemu tudi predstavili.

Pri izvedbi so nam pomagali predstavniki Štajerskega tehnološkega parka (direktor g. Mihael Leskovar) iz Maribora in Razvojno-informacijskega centra iz Slovenske Bistrice( ga. Danica Košir in g. Tomaž Repnik). Po poti podjetništva je dijake popeljala ga. Tanja Golob, lastnica podjetja Quadro, d. o. o. Podjetniške ideje bodo dijaki še razvijali, jih nadgradili in predstavili na šolskem božično-novoletnem bazarju. Hvala vsem, ki ste pomagali, da so dijaki uživali v snovanju in na predstavitvah.

Projektni teden 2016-2

Cilji projektnega tedna

  • Dijakom ponuditi pestrejše ekonomske vsebine;
  • poglobiti in razširiti obstoječa ekonomska znanja;
  • izboljšati kakovost projektnega učenja in učinkovitost sodelovanja;
  • izboljšati medsebojno komunikacijo;
  • šolo povezati z lokalnim okoljem.

Simona Luetič, mentorica

 

Refleksija dijakinje o podjetniškem tednu 2016

Tretji teden v oktobru smo dijaki tretjega letnika programa ekonomski tehnik imeli projektni teden z naslovom Poslovna ideja za boljši in lepši jutri.

V tem tednu je pouk potekal drugače, predvsem pa je bil podjetniško obarvan. Obiskali so nas ga. Košir in g. Repnik iz RIC-a Slovenska Bistrica, g. Leskovar iz Štajerskega tehnološkega parka in ga. Tanja Golob iz podjetja Quadro, d. o. o. Predstavili so nam podjetništvo, podrobneje smo spoznali poslovni načrt, z nami pa so delili tudi nasvete za uspeh v poslovnem svetu. Najzanimivejše so bile razne resnične poslovne zgodbe in izkušnje naših gostov.

Projektni teden 2016-1

Nam je največji izziv predstavljala poslovna ideja. V skupinah smo jih ves teden razvijali in oblikovali svoja podjetja. Poslovne ideje, ki smo jih ustvarili, so bile zanimive in samosvoje. Z njimi smo se podali na področja naravnega vse do tehničnega.

Petek je vsem pomenil velik dan, saj smo svoje ideje in poslovanje podjetij predstavili 4-članski komisiji. Namen vsake skupine je bil “investitorje” prepričati v sodelovanje in investiranje. Vsi smo se zelo potrudili.

Projektni teden 2016-5

Projektni teden nam je bil všeč, saj je bil zanimiv tudi zato, ker je pouk potekal na drugačen način. Najbolj všeč pa nam je seveda bilo, da smo razvijali svoje ideje in tako postali pravi mali podjetniki.

Sergeja Juhart, 3. č

Dostopnost