Select Page

 

Dijaki 3. E so nedavno doživeli edinstveno in sladko doživetje med svojo ekskurzijo v čokoladnico Zotter. Vozili so se skozi slikovito pokrajino od doma do Avstrije, kjer so bili deležni razburljivega vpogleda v proces ustvarjanja vrhunskih čokoladnih izdelkov. Ob vstopu v čokoladnico so jih pozdravili omamni vonji kakava, ki so napovedovali nepozabno izkušnjo. Preden so se poglobili v svet čokolade, so si dijaki ogledali navdihujoč film, ki pripoveduje o začetku razvoja čokoladnice Zotter. S tem so postavili trden temelj za razumevanje zgodovine in strasti, ki sta oblikovali to priznano čokoladnico.

Dijaki so imeli priložnost spoznati različne stopnje izdelave čokolade od nabiranja kakavovih zrn do končnega oblikovanja in embaliranja. Strokovnjaki iz Zotterja so jim s strastjo razkrili skrivnosti njihove obrti in delili zanimive anekdote o zgodovini čokolade. Trgovci so se lahko preizkusili tudi v lastni izdelavi čokolade, kar je prineslo smeh, ustvarjalnost in nekaj okusnih rezultatov.

Po ogledu proizvodnje so se dijaki razvajali s pokušino različnih okusov čokolade, ki so jih skrbno pripravili v Zotterjevi degustacijski sobi. Svoj izlet so zaključili s postankom v čokoladni trgovini, kjer so lahko izbirali med bogato paleto okusov, ki so jih prinesli domov kot sladke spomine na nepozabno popotovanje v svet čokolade. Ekskurzija v čokoladnico Zotter je bila resnično sladka avantura, ki je združila učenje, zabavo in gurmanske užitke.

 

Zapisala: Simona Luetić
Fotografije: Simona Luetić

Dostopnost