Select Page
 
Larisa Mesarič, dijakinja 3. b, ki se vzporedno izobražuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, je pretekli teden na 18. mednarodnem tekmovanju Ars Nova v Trstu v izjemni konkurenci osvojila odlično srebrno priznanje (drugo nagrado).
 
Prav tako je v prazničnem decembru nastopila na recitalu flavtistk na glasbeni šoli v Slovenski Bistrici, ki so ga pripravili v sodelovanju s Konzervatorijem za glasbo in balet Maribor. Larisa je svojo glasbeno pravljico odlično odigrala in nam pričarala prav prijetno vzdušje. Slišali smo naslednje skladbe: C. Debussy: Syrinx, F. Danzi: Koncert v d-molu, op. 31, št. 2, I. Allegro, II. Larghetto non troppo in III. Polacca.
 
Svojo glasbeno pot je začela leta 2014 v razredu Franje Gomaz in leto kasneje šolanje nadaljevala pri Katji Drevenšek, v šolskem letu 2020/21 pa pri Bojani Rojko. V omenjenem šolskem letu je uspešno opravila sprejemni izpit na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, kjer nadaljuje šolanje pri profesorici Valeriji Kamplet. Je prejemnica več visokih priznanj.
 
 
Leta 2018 je na 48. Temsigu osvojila zlato plaketo in 2. nagrado, istega leta je 1. nagrado dobila tudi na 10. mednarodnem spletnem tekmovanju v Beogradu. Leta 2022 je na 51. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije prejela zlato plaketo. V času šolanja je znanje poglabljala na številnih poletnih šolah in tečajih, med drugim pri priznanih profesorjih Karolini Šantl Zupan, Marini Novak, Piji Hočevar, Mateju Zupanu, Alenki Vidic, Martinu Beliču, Wally Hase, Britti Bauer in Johanni Dömötor.
 
 
Za izjemne tekmovalne uspehe in zasluge pri umetniškem uveljavljanju je prejela posebno priznanje Sozvočje za leto 2022, ki ga podeljuje glasbena šola Slovenska Bistrica.
Larisi čestitamo za izjemne dosežke in se veselimo njenega uspeha!
 
Maja Kodrič Crnjakovič
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oglej si vpoglede in oglase
Oglašuj
 
 
Všeč mi je
 

 
 
Komentiraj
 
 
Deli z drugimi
 
 
Dostopnost