Select Page

V tednu od 15. do 18. aprila 2024 smo imeli na naši šoli veliko čast gostiti dijake in profesorje iz Gimnazije Velika Plana v okviru projekta Erasmus+ z naslovom “Ready, Steady, State Graduation, Go!”. Projekt se je osredotočal na maturo, njeno pripravo in inovativne metode poučevanja v tem kontekstu.

15 dijakov in 7 profesorjev iz Srbije je aktivno sodelovalo pri pouku, hospitiralo pri kolegih in izmenjevalo izkušnje o maturi in njeni organizaciji. Profesorji so jim predstavili ključne značilnosti in specifike slovenskega sistema mature, kar je omogočilo zanimivo primerjavo in izmenjavo mnenj. Seznanili so se tudi z novostmi slovenske mature, ki se v nekaterih vidikih razlikuje od srbske.

Sprehod po Slovenski Bistrici

Profesorji so pod vodstvom profesorja Petra Slatinka spoznali Slovensko Bistrico, obiskali grad v Slovenski Bistrici, mestni kino (ogled filma “Varuhi formule”) in podjetje Impol, s čimer so poglobili poznavanje slovenske kulture in dediščine.

Ogled gradu

Na ogledu podjetja Impol

 

Teden druženja z dijaki in profesorji Gimnazije Velika Plana smo zaključili z evalvacijo, ki smo jo izvedli z interaktivnim orodjem genially. Dijaki so nato pripravili kreativno predstavitev, s katero so predstavili svojo šolo in kraj. Za konec se je z ganljivim poslovilnim nagovorom od naših dragih gostov poslovil tudi ravnatelj mag. Marjan Kampuš.

Evalvacija v programu genially

Sodelovanje z dijaki in profesorji Gimnazije Velika Plana je bilo izjemno prijetno in izpolnjeno. V tem tednu smo se veliko naučili drug od drugega, izmenjali izkušnje in mnenja o maturi ter spletli prijateljske vezi, ki bodo ostale trajne.

Veselimo se ponovnega snidenja!

Simona Luetić, koordinatorica projekta

Dostopnost