Select Page

18. marca smo se v okviru projekta Erasmus posamezni dijaki 1. in 2. letnika odpravili v Limburg. Ta razburljivi teden se je začel na letališču v Gradcu, od koder smo leteli do Frankfurta. Nato smo prispeli do Tilemannschule v Limburgu. Tam so nas pričakali dijaki, ki obiskujejo to šolo. Pripravili so nam toplo dobrodošlico in pričarali krasen prvi vtis.

Naš drugi dan se je začel z ogledom celotne šole. Nadaljevali smo s spoznavnimi igrami, ki so pripeljale do tega, da smo se bolje povezali med sabo in spletli prijateljske vezi. V popoldanskem delu dneva smo si pobliže ogledali mesto Limburg, ki nas je tudi navduševalo.

 

 

Tretji dan tega tedna se je pričel z vožnjo do mesta Frankfurt. Tam smo se odpravili v muzej pošte in telekomunikacije. V Frankfurtu smo si poleg muzeja ogledali tudi mesto, ki je videti estetsko ter privlačno. Najbolj se mi je v spomin vtisnil most, po katerem smo se sprehodili.

 

 

Predzadnji dan našega družabnega tedna se je pričel s poukom. Dve šolski uri smo preživeli vsak v eni od učilnic na šoli. Pri tem smo lahko opazili nekatere vidne razlike med poukom v Nemčiji in pri nas. Po končanem pouku smo se napotili z avtobusom do kraja, ki se imenuje Rheingau. Zagreti smo bili za ogled tamkajšnjega samostana. Po koncu izjemnega sprehajanja po samostanu smo se odpravili na pohod, pri čemer smo opazovali lepote pokrajine.

 

 

In že je na našo žalost kar naenkrat bil tukaj petek, kar je pomenilo, da je čas za vrnitev v Slovenijo. Dopoldne smo izvedli z dijaki iz Nemčije še nekaj delavnic, ki so se navezovale na dejavnosti na šoli. Nato pa je že napočil čas, da se poslovimo od gostiteljev in odletimo nazaj v naše kraje.

Teden v Nemčiji je minil, kot bi mignili. Z velikim veseljem bi še kdaj podoživela to izvrstno izkušnjo, ki se mi je vtisnila v srce. Že vsi se nepredstavljivo veselimo prihoda nemških dijakov v Slovenijo. Menim, da bo nedvomno tudi ta teden nepozaben in izveden vrhunsko.

Mima Hren, 1. a

Dostopnost