Select Page

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo izvedli tekmovanje s področja ekologije, ki se imenuje Ekokviz. Tekmovanje bo potekalo 8. decembra 2023. Namenjeno je vsem srednješolkam in srednješolcem ne glede na izobraževalni program.

Več informacij o tekmovanju in gradivo najdete na: https://ekosola.si/ekokviz-za-srednje-sole-23-24/ ali https: https://ekosola.si/razpis-ekokviz-ss-2023-2024/.

Letošnje gradivo nosi naslov ENERGETSKO-PODNEBNA PISMENOST, ki vsebuje naslednje vsebine: zgodovino človekove rabe energije, kaj je energetsko-podnebna pismenost in podatke o virih energije in oskrbi z energijo. Gradivo najdete na tej povezavi: https://ekosola.si/wp-content/uploads/2023/10/Gradivo-za-Ekokviz-za-SS_2023_2024-1.pdf.

 

Na tekmovanje se pripravljate tako, da predelate oz. preberete gradivo, ki je v priponki na spletni strani na zgornjem naslovu. Na tekmovanje se je potrebno prijaviti pri profesorju Marku Žigartu ali profesorici Violeti Vivod. Željo po tekmovanju lahko tudi sporočite svojim profesoricam oz. profesorjem, ki bodo informacijo o prijavi posredovali naprej. Vljudno vabljeni!

Zmagovalci prejmejo priznanje za najboljšega dijaka v Ekokvizu (1., 2. in 3. mesto na posameznem nivoju in nagrade za vse tri nivoje). Ostali udeleženci državnega tekmovanja prejmejo potrdilo o sodelovanju, ki ga izda program Ekošola.

Tekmovanje bo potekalo na šolskem in državnem nivoju v treh kategorijah: dijaki srednjega poklicnega izobraževanja (SPI), dijaki srednjega in poklicno – tehničnega izobraževanja (SSI in PTI) in dijaki strokovnih in splošnih gimnazij. Dijaki bodo pisali test v treh kategorijah, na katerem bo skupaj petdeset vprašanj iz izbranih vsebin. Trije prvouvrščeni dijaki na vsakem nivoju izobraževanja se bodo uvrstili na državno tekmovanje v ekoznanju, ki bo potekalo preko spletne aplikacije 2. februarja 2024 na eni od srednjih šol.

 

Violeta Vivod in Marko Žigart

Dostopnost