Select Page

Na 58. državnem tekmovanju mladih raziskovalcev ZOTKS, ki je potekalo v Murski Soboti, so se odlično odrezale naše raziskovalke.

Sara Strnad je s svojo raziskovalno nalogo z naslovom Kulinarična Bistrica na kolesu prejela srebrno priznanje na področju ekonomije in turizma. V nalogi je predstavila inovativno turistično ponudbo, ki združuje kolesarjenje z lokalno kulinariko v občini Slovenska Bistrica.

Ana Iršič pa si je zlato priznanje prislužila na interdisciplinarnem področju z nalogo z naslovom Nanomedicina: Dostavni sistemi za zdravila na osnovi telesu lastnih sestavin. V nalogi se je osredotočila na razvoj novih, varnih in učinkovitih načinov dostave zdravil v telo z uporabo telesu lastnih sestavin.

Dosežek obeh dijakinj je izjemen in ponazarja njuno veliko znanje, kreativnost in raziskovalno žilico.

Uspeh naših dijakinj na državnem tekmovanju ZOTKS je potrditev, da na naši šoli veliko vlagamo v spodbujanje mladih talentov in v razvoj njihove raziskovalne ustvarjalnosti.

Dijakinjama, ki sta se udeležili tekmovanja, izrekamo iskrene čestitke za sodelovanje in dosežene rezultate. Želimo jima še veliko uspehov na poti znanstvenega in raziskovalnega udejstvovanja!

mag. Damijana Gregorič, Simona Luetić in Vesna Sever, mentorice

 

Dostopnost