Select Page

V soboto, 30. 9. 2023, smo se udeležili sprejema predsednice republike dr. Nataše Pirc Musar in šolskega ministra dr. Darja Felde.

Kongresna dvorana na Brdu pri Kranju se je šibila pod težo vseh najboljših maturantov letošnje generacije ter tistimi, ki smo jim ploskali z največjim občudovanjem.

Naša Katarina Grilj je ena izmed 26 dijakov, ki so splošno maturo opravili z vsemi možnimi točkami. Tako je našo šolo ponesla med 16 najboljših gimnazij.

Neža Založnik, dijakinja programa Ekonomski tehnik, je prav tako osvojila najvišje število točk na poklicni maturi v Sloveniji. To je uspelo še 106 kandidatom iz 52 drugih različnih slovenskih šol.

 

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je mlade pozvala, naj ostanejo dobri in solidarni ljudje ter pomagajo drugim. “Vsak dragulj, tudi diamant, je hladen, če ga ne ogreje toplina osebe, ki ga nosi,” je poudarila v nagovoru.

Minister Darjo Felda je maturantom čestital za izvrsten rezultat in dodal, da ta zagotovo ni stvar naključja, temveč večletne marljivosti in predanosti cilju, da na svoji učni poti usvojijo kar največ znanja.

Dragi Katarina in Neža! Mi smo vaju spremljali in vemo, da sta na tej poti marljivo garali. Četudi sta naleteli na ovire, se nista nikoli ustavili. Prestavili sta v višjo prestavo in še hitreje rasli v svoji modrosti. Veseli smo, da vama je uspelo. Vsaka zase sta dragulj, ki ne more biti hladen. S svojo srčnostjo, človečnostjo ter toplino ga grejta še naprej.

Še enkrat iskrene čestitke. Na nadaljnji študijski poti dobro izkoristita vso pridobljeno znanje. Naj vaju spremlja sreča.

 

Urška Krušič

 

Dostopnost