Select Page

Dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica so se uspeli prebiti v sam vrh slovenskih srednješolskih košarkaških ekip

V ponedeljek, 23. aprila, je v Športnem centru Leona Štuklja Novo mesto potekalo finale srednješolskega prvenstva v košarki. Tekmovanja so se med drugim udeležili tudi dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica. Dogodek so bistriški srednješolci otvorili s tekmo proti domačinom, v kateri je prvi koš zadel Bistričan Luka Godec. Kljub začetnemu vodstvu so tekmo zmagali Novomeščani, ki so bili v velikem vodstvu že od konca prve četrtine.

Kljub okrnjeni postavi, med drugim je poleg četrtih letnikov manjkal tudi težko nadomestljiv član ekipe, Mark Babšek  Vrečko, ki je tokrat zaradi poškodbe roke moral ostati na klopi, so Bistričani tekmo za tretje mesto začeli precej borbeno. V zadnji četrtini so morali premoč priznati nasprotnikom iz Domžal, ki so tako osvojili tretje mesto. Bistričani so zasedli četrto mesto.

Igralci so povedali, da je vzpodbujanje s tribun prav gotovo pripomoglo k vztrajnosti v samih tekmah. Bistriški navijači pa so bili za navijanje ob koncu športne prireditve nagrajeni z aplavzom s strani ostalih udeleženih.

Na tekmi se je posebej izkazal dijak drugega letnika bistriške gimnazije, Bine Prepelič, ki je bil uvrščen v najboljšo peterko.
Bine Prepelič, dijak SŠSB
»Res je, pričakovali smo uvrstitev na zaključni turnir srednjih šol, kjer bi pokazali vso naše znanje. Vedeli smo sicer, da danes nismo favoriti, vendar smo se tudi brez Marka potrudili po svojih najboljših močeh. Na tekmah sem pokazal svoje znanje, igral sproščeno in na koncu je bila dobra igra nagrajena z uvrstitvijo v najboljšo peterko.«

Svojo izkušnjo s tekme je z nami podelil tudi priložnostni trener dijakov košarkarjev.
Trener Uroš Drevenšek:
»Fantje so se super borili, tako da jih ni bilo težko spodbujati, so sami pravi, tak da ni problem. Drugo tekmo smo zdržali do polčasa, potem so nam malo pošle moči, ampak vse čestitke fantom. Ja, Mark se je vsekakor poznal, morda bi lahko kaj več iztržili z njim, a tudi poškodbe so sestavni del športa.«

Fantom čestitamo za borbenost in jim želimo uspešno športno obarvano pot še v naprej!

Anja Sobočan

 

Dostopnost