Select Page

V sklopu ITS umetnost smo letos dijakinje 2. a posnele svoj prvi kratki igrani film z naslovom Nočna mora. Potek in organizacija snemanja sta bili kar zahtevni, saj smo sprva morale najti idejo in spisati scenarij. Pri tem nam je z raznimi nasveti in smernicami pomagala profesorica Maja Kodrič Crnjakovič.

Ko je bil scenarij spisan, in ko so bili kadri načrtovani, je bil čas, da se lotimo snemanja. Pri tem sta se odlično izkazali Katarina Pučnik, ki se je s kamero srečala prvič, in Ela Bezovšek, ki je poskrbela za oster in čist zvok. Pri tem nam je pomagal mentor profesor Vasja Eigner, ki nam je svetoval pri kadriranju in snemanju.

 

 

Seveda pa ne bi bilo tako dobrega filma, če ne bi imeli izvrstnih igralcev. V prvi vrsti se moramo zahvaliti profesoricama Piki Smogavec in Tanji Dabanovič za pripravljenost sodelovati in pa seveda vsem statistom srednje šole Slovenska Bistrica, ki so se izjemno izkazali. 

Tudi ostali igralci Eva Unterlehner, Eneja Šoster ter Miha Bučar so pokazali svoje sposobnosti in svoje vloge odlično odigrali.

Posebej pa se zahvaljujejo Eneji in njeni babici, pri kateri smo lahko posnele preostanek filma. Lepo in gostoljubno sta nas sprejeli.

 

Seveda pa to ni vse, posnetke smo morale pregledati, izbrati le najboljše in jih urediti v celoto. V tem delu se je izvrstno izkazala Katarina Pučnik, ki je film zmontirala, ter dodala glasbo in različne učinke, ki popestrijo celoten film in ga naredijo še bolj dramatičnega. Katarini pa sta z izbiro in iskanjem zvoka pomagali Ema Pogorevc in Taja Leskovar s pomočjo pri izvedbi in organizaciji snemanja.

Snemanje filma je potekalo pod vodstvom režiserke Špele črešnar.

 

Sedaj pa še samo stiskamo pesti, da bo film uspešen na raznih šolskih tekmovanjih in mladinskih filmskih festivalih. Prav tako upamo, da si ga boste lahko čim prej ogledali tudi vi.

Špela Črešnar, 2. a

Fotografije: Ema Pogorevc in Eneja Šoster, 2. a

Dostopnost