Select Page

Na predvečer tega veselega dne kulture se je zgodil ta veseli večer kulture — v petek, 2. decembra, je namreč v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica potekala zaključna prireditev in razglasitev najboljših besedil, prispelih na natečaj Ljubim, torej sem.

 

To je drugi natečaj v izvedbi bistriške knjižnice, tokrat pa je prispelo še več del kot lani, kar pomeni, da tako mladi kot starejši radi pišejo.

 

 

Na prireditvi so podelili nagrade najboljšim avtorjem, ob tej priložnosti pa je knjižnica izdala tudi zbornik z istim naslovom.

 

V njem so objavljena tudi dela naših dijakinj in dijakov. Sergeja Vogrinec je prejela prvo mesto v svoji kategoriji, sodelovali pa so še Kaja Vidmar, Blaž Brumec, Larisa Mesarič, Zarja Robar, Lori Zafošnik in Anže Žnidarko.

 

 

 

 

Fotografije za zbornik je prispevala Vita Bratkovič, zmagovalna besedila pa so interpretirali člani recitatorske skupine Jelke iz Prosvetnega društva Anice Černejeve iz Makol, v kateri sodelujeta Oskar Kaljun in naša nekdanja dijakinja Ela Plavec.

 

 

Vsi se veselimo naslednjega natečaja, že ta petek pa se bomo odpravili v ljubljansko Dramo, kjer si bomo ogledali črno komedijo Party, ki jo je po istoimenskem filmu britanske scenaristke in režiserke Sally Potter zrežiral Ivica Buljan.

V predstavi bomo videli odlične igralske obraze, Natašo Barbaro Gračner, Marka Mandića, Polono Juh, Igorja Samobora, Zvezdano Mlakar, Sašo Pavlin Stošić in Timona Šturbeja. 

Po predstavi pa se bomo podali še po galerijah, muzejih, ogledali si bomo parlament in se sprehodili po centru Ljubljane. Verjamem, da bomo uživali.

 

Prijeten dan kulture!

Alenka Ajd Bratkovič

Dostopnost