Select Page

 

Po treh letih bomo ponovno organizirali mednarodno izmenjavo in odpotovali k našim prijateljem v mesto Lorca v Španiji. Na srednjo šolo Ros Giner Lorca smo povabljeni tretji teden v oktobru.

Predvidoma bi odpotovali z letalom iz Trsta do Valencije 16. ali 17. oktobra in se vrnili 21. ali 22. oktobra 2022.

Tema izmenjave: učenje španskega in angleškega jezika, spoznavanje druge kulture ter države in španskega šolskega sistema iz prve roke, podnebne spremembe, ki jih že opazimo v obeh državah, obisk Murcie, Granade (glavnega mesta province Andaluzije) z Alhambro, puščave Tabernas, kjer snemajo vesterne, in še kaj.

Stroški: letalska vozovnica in vsi avtobusni prevozi, bivanje pa je brezplačno (pri dijakih iz Lorce). Cena je zelo odvisna od števila prijav in bo od 250 do 450 evrov. Če bo prijavljenih manj dijakov, bo cena višja, če jih bo prijavljenih več, pa seveda precej nižja. Natančno ceno boste izvedeli takoj po izteku prijav.

Kdaj nas bodo obiskali Španci, bomo izvedeli po 12. septembru, ko se v Španiji začne pouk. Predvidoma bodo prišli na našo šolo spomladi.

Prijave potekajo od 1. do 9. septembra pri profesorici Maji Kodrič Crnjakovič v kabinetu 313 ali po elektronski pošti majakc@sssb.si. Za vsa vprašanja se obrnite na profesorico španščine.

Na izmenjavo se lahko prijavite dijakinje in dijaki vseh letnikov in vseh programov, prednost bodo imeli tisti, ki se kot drugi tuji jezik učijo špansko.

Maja Kodrič Crnjakovič, profesorica španščine

Dostopnost