Select Page

V zgodnjih jutranjih urah smo 23. 9. 2019 z vlakom odpravili proti Beogradu, kjer smo s partnerji iz Romunije in Srbije preživeli naslednje štiri dni. Naprej smo se odpravili do Zidanega Mosta, nato nas je pot vodila skozi Hrvaško in Srbijo do Beograda. Vožnjo smo si popestrili z igrami. Po 12-ih urah vožnje smo prispeli v Beograd. Namestili smo se v hotelu v Banovem brdu in konec večera preživeli ob večerji, klepetu in glasbi.

Poudarek naše izmenjave je bil na zdravi prehrani in gibanju, zato smo že prvi dan naredili čokoladne kroglice, ki smo jih imeli za sladico naslednji dan, izdelali pa smo tudi mila in napravili preizkuse, s katerimi smo ugotavljali vsebnost vitaminov v hrani. Že naslednji dan smo se peš odpravili do reke Save, kjer smo plezali po plezalni steni in streljali z lokom. Veslali smo tudi s kanuji in se naužili jesenskega sonca. Z avtobusom smo nato odšli v Stari Beograd, kjer smo pojedli čevapčiče in lepinjo. Obe jedi spadata k tipični srbski kulinariki.

Nato smo odšli na ogled mesta ter do glavnega trga in Kalemegdana, kjer smo opazovali sotočje Donave in Save ter prečudovit razgled na celotno mesto. Naslednji dan smo spekli kruh brez kvasa in mafine ter za kosilo pripravili pečeno zelenjavo. Obiskala nas je tudi lokalna televizija.

Raziskali smo različne alergije na živila in kaj lahko uživamo namesto njih, nato pa smo si pripravili še kavo mocha.

Zadnji dan smo opravili evalvacijo in se naučili zaplesati uzićko kolo. Ob 10. uri smo se odpravili z vlakom proti domu in po 12-ih urah vožnje prispeli v Slovensko Bistrico veliko bolj izčrpani, kot smo bili na začetku izmenjave.

Hana Brumec, 3. b

Dostopnost